HJEMMETRENING I JULEFERIEN!

 

Nå ringes julen snart inn! For mange betyr dette en til to uker med mye kos, god mat, og dessverre også lite trening. For flere er det ikke en “frivillig” treningsfri ferie, men mangelen på treningssenter eller treningsutstyr setter stopper for treningsmulighetene. 

Treningsstrikk er derfor noe alle bør ha med seg hjem til jul, for å sikre seg en økt eller to. Under viser jeg en kjapp og effektiv treningsøkt som kan gjøres hvor som helst, og alt du behøver er noen treningsstrikk.

 

Publisert: 15.12.19 kl 08.00

 

Økten ser slik ut:

1. Utfall bakover med enarms roing

Alltid ha spenn i strikken. Og len deg over fremre ben med overkroppen.

 

2. Glutebridge med ett-bens hamstring curl

Pass på å stramme kjernemuskulaturen hele tiden for å holde overkroppen og hofteparti stabilt.

 

3. Inchworm push-ups

Ha hele tiden spenn i strikket for å virkelig aktivere skuldrene. Prøv å hold kroppen så rett og rolig som mulig under hele utførelsen.

 

4. Dynamisk planke

Det optimale er at det bare er armene og bena som skal røre på seg. Prøv derfor å hold resten av kroppen så stiv som mulig ved å stramme kjernen.

5. Bicepscurl til high-pull

Hold spennet i strikket under hele utførelsen. Pass på å stramme kjernen for å ikke svaie i korsryggen.

 

6. Sideplanke clam shell

Før hoften frem når du kommer opp i planke, mens du fører det øverste benet opp. Føttene skal aldri forlate hverandre, og det nederste kneet skal alltid være i bakken.

 

Slik gjør du:

  • Alternativ 1: utfør økten som ei sirkeløkt hvor du kjører 45sek per øvelse, 15 sekunder pause før neste øvelse. Kjør minst 3 runder.
  • Alternativ 2: utfør økten med supersett. Sett sammen to og to øvelser. Utfør først øvelse 1 med 10-12 repetisjoner, deretter øvelse 2 med 10-12 repetisjoner. Pause i 30sek. Gjenta til du har utført minst 3 sett på det supersettet. Hopp deretter over til de neste to øvelsene.

 

 

Håper alle får en strålende jul! Slapp av, nyt ferien på din måte, spis masse god mat, men husk også å vær aktiv!

 

Skal du trene i ferien? Tag oss gjerne på Instagram hvis du har noen gode tips til hjemmetrening i ferien @norgesbeast #norgesbeast

 

Stor julehilsen fra Norgesbeast!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *